Снимка:СДС

СДС нарекоха "голям шанс" позицията на Бойко Борисов по възможността да се сформира правителство с мандат на РБ. Сините обаче не са склонни да подкрепят въвеждането на 100% мажоритарни избори.

Снощи лидерът на ГЕРБ обяви от Брюксел, че е готов да даде рамо за правителство на Реформаторите, за да има време парламентът да приеме мажоритарния избор.  

"Сигналите, които дойдоха от изказването на премиера, дават по-голям шанс за съставяне на правителство", коментира зам.-шефът на СДС и депутат от РБ Костадин Марков.

Той обаче даде да се разбере, че в СДС не бързат да се радват, защото не знаят какви мажоритарни избори иска Борисов.

Още по темата

"Вариантът изцяло мажоритарна система като в референдума – на нас не ни импонира, предполагам, че става дума за смесен вариант", каза депутатът.

Той уточни, че това е личното му мнение, но и допълни, че 100% мажоритарни избори никога не са устройвали СДС.  

В същото време той се застъпи за референдума и разглеждането му в парламента, макар и сините да искат смесена избирателна система.  

"Всичко е възможно, решенията се взимат колективно. От вчера съм по-голям оптимист", коментира Марков бъдещето на третия мандат.  

Според него за страната предсрочните избори са лош вариант и не трябва да се стига до тях.

Лидерите на Патриотите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не пожелаха да коментират изказването на Борисов. Лидерката на ДБГ Меглена Кунева използва задния вход на пленарната зала, за да избяга от репортерите. "Без коментар", каза единствено тя, избягвайки въпросите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase