Снимка: Facebook

"Отново станахме жертва на великомакедонските комплекси! Това, което са направили македонският журналист и приятелите му с войнишкия паметник на връх Каймакчалан, не може да бъде окачествено само като вандализъм, още повече че това не е първият случай", пише в профила си във Facebook кандидатът за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП Илияна Йотова, съобщават от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Йотова подчертава, че македонските власти за пореден път не заемат позиция.

"Държа да отбележа, че в докладите, които пишем за напредъка на Македония за член на ЕС, винаги повдигаме въпроса за поругаването на българските паметници. Докато това не спре, ние няма да дадем зелена светлина за членството на тази държава в ЕС", заявява Илияна Йотова.

Припомняме, че с официална позиция по скандала излезе и външното ни министерство. Ведомството призовава властите в Македония "ясно да се разграничат и повече да не допускат подобни позорни актове", които не били изолирани случаи и са особено тревожни в момент, когато двете страни преговарят за подписване на договор за добросъседство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase