Снимка БГНЕС, архив
Салонът "Естенсе" в едноименния дворец в град Варезе, област Ломбардия, беше препълнен със стотици желаещи да поздравят българската дива – Райна Кабаиванска. На 28 април вечерта тя беше удостоена с голямата награда „Град Варезе 2024".Това е историческа премия, основана през 1981 г. Дава се на най-значимите оперни певци.

Кабаиванска пристигна в града заедно с двама свои ученици – сопраното Йоланда Масимо и тенорът Джузепе Инфантино. Под акомпанимента на Марко Каталдо те изпълниха концерт от известни арии на Джакомо Пучини. Завършиха с „Мадам Бътерфлай" и „Тоска", които Райна Кабаиванска е изпълнила над 400 пъти в музикалната си кариера.

Наградата на Варезе беше връчена на българката от проф.Енцо Лафорджа, съветник по културата в местното кметство, и в присъствието на Антонио Монти, президент на асоциацията „Приятели на оперната музика от Варезе". Тя е съосновател на наградата. В разговора си пред публиката след връчването на премията българката разказа интересни моменти от живота си – от началото на кариерата си в България, до пристигането си в Италия и дебюта си в миланския театър „Ла Скала".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase