Снимка: Facebook

Президентът Росен Плевнелиев издаде указ за освобождаване на командващия ВВС генерал-майор Румен Радев от длъжност и от военна служба.

Още по темата
Указът на държавния глава и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили е издаден след постъпило предложение от Министерския съвет.

По-рано днес правителството гласува проекторешение с предложение до президента като първа точка от дневния ред.

В началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов нареди на военния министър Николай Ненчев бързо да придвижи процедурата по освобождаване на генерала, който сам подаде рапорт за напускане.

По-късно пък стана ясно, че БСП и АБВ са постигнали съгласие около номинацията му за президент, която предстои да бъде одобрена от ръководните органи на двете партии.

От прессекретариата на държавния глава съобщават още, че издаденият от държавния глава указ с номер 282 за освобождаването на ген. Румен Радев вече е изпратен в канцеларията на Министерския съвет, за да бъде приподписан от министър-председателя.  

Законът за отбраната и Въоръжените сили изисква с нарочна заповед министърът на отбраната да завърши окончателно процедурата по освобождаване на ген. Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase