Снимка: Facebook

Правителството гласува оставката на генерал-майор Румен Радев като командир на ВВС и за освобождаването му от военна служба. Министерският съвет одобри проекторешение, с което предлага на президента да издаде указ за освобождаването на Радев.

Премиерът Бойко Борисов използва присъствието на медиите, снимащи протоколни кадри в началото на заседанието на правителството, за да предложи гласуване на точката от дневния ред.

Още по темата
Той коментира, че не вижда смисъл кабинетът да заседава извънредно по тази причина, но даде да се разбере, че няма намерение да бави процедурата.

Борисов нареди на военния министър Николай Ненчев тя да се задвижи максимално бързо и още днес държавният глава да получи решението на правителството.

Генерал Радев е един от номинираните кандидати за президент от БСП. Вчера социалистите отложиха заседанието на националния си съвет, като една от причините беше незавършилата процедура по освобождаването на генерала.

Оставката на Радев предизвика и много критики към него, на които той още не е отговорил именно с мотива, че все още е на военна служба.

Сериозна част от тях дойдоха именно от премиера, който заяви, че си е загубил времето с него, след като го убеди да остане на поста след подадената от генерала оставка миналата есен. Тогава Радев се аргументира с лошото състояние на родните ВВС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase