Снимка: БТА

България е затворила границата за нелегални имигранти. Всеки, който иска да премине по начин, установен от закона, ще бъде пропускан, иначе не. Това каза в Созопол премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Още по темата
Той коментира и ситуацията край Одрин, където снощи стотици хора тръгнаха към българската граница и бяха спрени от силите на реда и войници. Премиерът отбеляза, че няма човек, на който да му е спокойно като гледа какво става с бежанската криза.

„Жандармерия и полиция държат над 40 километра от границата ни бежанците и не ги пускат, преминават само коли и камиони. На място е и главният секретар на МВР, който днес ще се срещне с турския премиер”, добави още Борисов.

Той заяви, че е изпратил на границата и вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„В сряда имаме извънреден съвет. Не е нищо добро това, за да кажа спокоен съм и да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира”, каза още премиерът.

Той призна, че оградите по границата не са решение на бежанския проблем, а само генерират агресия, но същевременно помагат на граничарите да подобрят физическата охрана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase