Снимка: архив, Булфото

Предизборната кампания на ГЕРБ за местните избори ще заложи на постигнатите видими резултати по места. Слоганът на управляващите за вота наеасен е "Видими резултати за България". Там, където те не са постигнати, кандидатите на ГЕРБ ще се борят с девиза "Време е за видими резултати".

Това обяви шефът на Общинския съвет в София Елен Герджиков, който отново е член на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. За поредна година негов председател ще е Цветан Цветанов. В Щаба влизат още и зам.-шефът на парламента Димитър Главчев, шефът на правната комисия Данаил Кирилов, депутатката Цвета Караянчева и др.

"ГЕРБ иска видими резултати за всяка община. Тъкмо те, а не празните приказки печелят доверие", обясни Герджиков.

Осем депутати от ГЕРБ ще бъдат кандидат-кметове наесен, съобщи Цветанов. Това ще са Вяра Церовска за Перник, Валентин Василев за Разград, Дарин Димитров - Търговище, Корнелия Маринова - Ловеч, Любомир Христов - Шумен, Георги Андонов - Гоце Делчев и Кирил Котев в Сандански.

Всички кандидати ще бъдат представени официално на 13 септември в зала "Арена Армеец".

На областно ниво всички сегашни кметове, ще се борят за нов мандат, стана ясно още от думите на Цветанов.
ГЕРБ ще участват самостоятелно на местните избори. Коалиции може да има единствено в от 5 до 8 малки общини, но кои ще са те тепърва ще се решава.

Цветанов обяви и целите на ГЕРБ за местните избори - 14-18 областни кмета, над 100 кмета на общини и над 1700 общински съветници.

Цветанов коментира и избора на нов шеф на БНБ. Той беше категоричен, че процедурата е прозрачна. Цветанов обясни, че не го притеснява подписката в КС срещу правилата за избор, защото конституционалисти го уверили, че в тях няма проблем.

Цветанов обясни и че няма спомен Иван Искров да е бил наложен на ГЕРБ за шеф на БНБ, както твърди Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase