Снимка: архив Булфото

Строителният министър Лиляна Павлова, която оглави класацията на най-харесваните министри, има по-висок рейтинг и от този на премиера Бойко Борисов. Това сочат данните от последното социологическо проучване на "Екзакта", проведено между 1 и 9 април.

Според изследването Лиляна Павлова е одобрявана от 53%. И "Екзакта", както и "Алфа Рисърч" вчера, показа, че тя изпреварва здравния министър Петър Москов, който този месец е с рейтинг 49%. Третото място отново е за социалния министър Ивайло Калфин, който има 43%.

Още по темата

Премиерът пък се радва на подкрепата на 44 на сто от българите, сочи изследването, цитирано от БТА. Неодобрението към работата на Борисов е 45 на сто.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е с най-голям рейтинг сред политиците, които не са министри и лидери на държавни институции. Шефът на ВМРО Красимир Каракачанов пък е първи по одобрение сред лидерите на парламентарни групи.

През последния месец доверието във Фандъкова се е качило с 9 на сто и тя вече е одобрявана от 64 на сто от българите, показват резултатите.

Красимир Каракачанов, който освен лидер на ВМРО е и съпредседател на Патриотичния фронт, а и зам.-шеф на парламента, вдига рейтинга си с 4 на сто и той вече е 27%. Втори след него се нарежда партньорът му Валери Симеонов. Одобрението за него скача с 5 на сто и рейтингът му е 25%.

Третото място делят шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и този на ДСБ Радан Кънев. Те имат съответно по 21%. Лидерът на БСП Михаил Миков остава с 16% одобрение, а Волен Сидеров – с 12.

36 на сто от българите смятат, че Бойко Борисов управлява по-добре сега, отколкото по време на първия си мандат, показва проучването. Според 21 на сто управлението му е по-лошо, а 43 не могат да преценят.

Неодобрението за кабинета обаче продължава да е повече от одобрението – 54% срещу 32%. Според "Екзакта" доверието в парламента се покачва леко, но това в президента пада с 3 на сто.

Изследването регистрира високо одобрение за Църквата - 51 на сто. Патриарх Неофит е одобряван като духовен водач на БПЦ от 49 процента. Армията и полицията получават идентично одобрение с това през март - по 35 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase