Снимка: архив, Reuters

Легенда е, че са следени полицаи в разработката "Червеи", това е измислено, за да се измамят хората, заяви председателят на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов /РБ/ във връзка с информацията от прокуратурата, че разработката по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски не е била срещу недоволните граждани, а срещу полицаи предатели.

Още по темата
„А те установили ли са кои са подслушвани, ако са установили кои са подслушвани, откъде знаят, че не са протестиращи? Нещо много бързат. Още малко и всичко ще стане ясно“, коментира Атанасов.

Той обяви, че утре в парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност ще бъде изслушан доклад, в който са констатирани седем нарушения.

Атанасов обаче отказа повече подробности около доклада.

Той отказа да коментира и дали е бил подведен премиерът Бойко Борисов, който заяви, че протестиращи - в сегашния вид на разработката, която е правена, не са подслушвани.

„Аз разбрах, че на премиера е докладвал вътрешният министър, а СРС-тата са експлоатирани от ДАНС. Питам къде са папките на ДАНС? В папките на ДАНС няма нищо, въпросът е къде отидоха тези папки. Ще проверяваме“, закани се Атанасов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase