Снимка, архив Булфото

Протестиращи в този вид на разработката, която е правена, не са били подслушвани, съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Относно издаването на разрешението за подслушване има много по-тежки нарушения, обясни обаче той.

"Нарушени са сроковете, субектът. Аз за първи път намирам такъв субект или чувам за такава възможност да се провеждат такива мероприятия", беше категоричен той.

Още по темата
Премиерът обясни, че се надява главният прокурор да бъде безкомпромисен, защото "това е грубо нарушение". Борисов обясни и че няма да има дори и временно отстраняване на главния секретар на МВР Лазаров, "защото той няма нищо общо". Премиерът обаче отказа да коментира кой е замесен в случая.

"Цветанов не е подслушвал", обясни още той в отговор на въпрос дали бившият вицепремиер е замесен.

"Субектът на подслушването е система, не физическо лице, а информационна система", заяви Борисов, но отказа да даде повече подробности с мотива, че е следствена тайна. Той отрече, че става въпрос за мрежа на мобилен оператор или проследяване на комуникация между гражданите в социални мрежи, а е "много по-сложно".

"Въобще не е свързано с Facebook и такива приказки - някой си мисли, че го следили, а той бил на площада през това време. Какво ще го следиш или ще го подслушваш като той удря барабана и се е обозначил отвсякъде", обясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase