Пламен Димитров. Снимка: БТА

Повечето партии в парламента са за вдигане на пенсионната възраст. Това показват совалките на КНСБ с формациите в Народното събрание, стана ясно от думите на лидера на синдиката Пламен Димитров. Вчера той разговаря с ГЕРБ, РБ, БДЦ и АБВ, а днес – с ДПС и ПФ.

Шефът на КНСБ потвърди, че митингът срещу вдигането на пенсионната възраст остава. Той ще се проведе в четвъртък.

Още по темата
"До момента не сме получили мнозинство, което да гарантира, че пенсионната възраст догодина няма да се променя“, каза Димитров след разговори с ръководството на Патриотичния фронт.

Лидерът на КНСБ обясни, че е чул “хубава позиция от Патриотите“, но тя не е достатъчна. „Така че продължаваме с парламентарните срещи и с натиска през мнението на българските работници“, каза Димитров. Той отново изрази надежда депутатите да разберат, че вдигането на пенсионната възраст е непосилна мярка.

Лидерът на КНСБ обясни, че очаква парламентът отново да обсъди падането на данъчната преференция за минималната работна заплата и да я запази. От думите на Димитров стана ясно, че с Патриотите подкрепят това. Освен това синдикатите и ПФ са против намаляване на бюджета за образование и подкрепят въвеждането на данък за финансовите транзакции.

"Имаме предложение и за данъчни облекчения за първо, второ и трето дете в края на годината“, каза след срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той обясни и че Фронтът ще търси съдействие от КНСБ за настояването си да се направи ревизия в енергетиката, за да се осветят мащабните кражби там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase