24

ДО КАЛФИН

преди 9 години

Какви нереални и нечовешки реформи! На хиляди хора не достига сега стаж на 60 г./ 63 за пенсия, как без пари ще се доживее до 66 години и с 15 години стаж да вземе социална пенсия? Най-справедливо е всеки да се пенсионира на 60/63 с една макар и малка сума,а според годините стаж да има и добавка, а не измислици да чака още години до 66 за социална пенсия, ако доживее...

23

Ъц

преди 9 години

Елате в страната на абсурда!!!!!!!Емоциите са ви горантирани!!!!

22

!@№

преди 9 години

Синдикатите в България отдавна са изгубили функциите си. Превърнали са се в търговски дружества и трупат печалби на гърба на членуващите в тях. И както е тръгнало ще мрем по работните си места:(

21

Анонимен

преди 9 години

Каквое това определение възраст.Имаш 40 г. трудов стаж-песионираш се!Стига рекет от страна на държавата!Не вИ ЛИ Е СРРРРРАМ и нямате ли СТРАХ ОТ БОГА!

20

Мда

преди 9 години

Поне да бяха вдигали малко тези заплати заедно с това увеличение на възрастта за пенсия.

19

681

преди 9 години

Е, ***, аз писах ли ти, че от вас с оня *** тренчев нищо не зависи и нищо не можете да направите за хората! Сегашните т нар профсъюзи сте едно голямо НИЩО!само си вземате заплатките на гърба на народеца!Жалки сте и трябва да си вървите !

18

Анонимен

преди 9 години

Демографията и емиграцията са основния проблем, а не пенсионната възраст. Докато не се раждат повече деца и младите не емигрират към САЩ или ЕС, НОИ и НЗК ще фалират или ще трябва да се спасяват с външен дълг.

17

Анонимен

преди 9 години

ПРИГОТВЯЙТЕ СИ ПАМПЕРСЧЕТА ТАВАРИШИ. ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА ГЕРБЕРАСТИТЕ И ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТА НА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА. АКО ИЗОБЩО ИМАТЕ ТАКИВА. ТЕЗИ КОИТО ИМАТ РАБОТА ДА СИ ПРИГОТВЯТ ПО ЕДИН КОВЧЕК И ПАМПЕРСИ. ЩОТО КАТО УМРАТ НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО ДА ИМА У КАКВО ДА ГИ КОПАТ. НО ПОНЕЖЕ МЕСТАТА В ГРОБИЩАТА ОТДАВНА СВЪРШИХА ЩЕ ВИ ИЗГОРЯТ ЗАЕДНО С КОВЧЕГА. И ПОНЕЖЕ МЕСТАТА ЗА УРНИ ВЕЧЕ СА НА СВЪРШВАНЕ ЩЕ ВИ РАЗПИЛЕЯТ ПРАХТА ДРУГАРИТЕ ГЕРБАЖИИ ЗА НАТОРЯВАНЕ НА ТРЪНИТЕ И БУРЕНЯЦИТЕ. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.

16

Анонимен

преди 9 години

Българите вече масово отказват да внасят за пенсии, зашото смъртността расте и парите им отиват за млади ромчета,

15

Галин

преди 9 години

БДЦ имаха добри социални мерки, защо не ги приемат?

14

Анонимен

преди 9 години

Приватизация на НОИ и пускане на борсата та пенсиите да са на пазарен принцип, а не ромите да източват цялата система с инвалидни и социални пенсии и да работят тайно в Гърция.

13

ставам турчин

преди 9 години

Не се учудвайте, ако някой около 40-годишен турчин или туркиня ви каже, че е пенсионер. Не ви лъжат. Защото в Турция доста рано може да се стигне до пенсия. Мъжете може да претендират за пълна пенсия на 40 г., а жените на 38 г. На практика 25 г. трудов стаж са достатъчни. Средната продължителност на живота при мъжете е 75 г., а при жените 76 г.Въпреки ранната пенсионна възраст турската държава изплаща 64,5% от заплатата на пенсиониралите се. 7,3% от БВП отива за пенсионни разходи. Освен това държавата плаща по 7960 долара за здравеопазване. Практически един пенсионер заплаща само 10% от л

12

Владимир

преди 9 години

БДЦ изготвиха програма, която да спомогне на бизнеса и социалните помощи.

11

Радо

преди 9 години

И Симеонов щял да осветлява кражбите в енергетиката... И как всичките ги осветляват тези кражби и знаят за тях, обаче няма нито един човек подведен под отговорност? Защото всичките крадат и си пазят гърбовете, като само говорят!

10

Анонимен

преди 9 години

Ама то голямо мъчение за народа,поне да кажат че няма да има пенсии защото така и ще стане след години !

9

ODESSA

преди 9 години

Плащам здравни осигуровки във Германия и България. Тук ми искат пари, имам европейска електронна здравна карта от АОК. Тия искат да плащам. Ще си потърся правата. Не може *** да е привилегирован а мен да ме рекетират.

8

Виолета

преди 9 години

До сега ГЕРБ само говорят как ще взимат от нас, не и как ще ни дават.

7

Анонимен

преди 9 години

това е положението рийшли, мен ме пенЦионираа на 66 с 40 г. стаж

6

Анонимен

преди 9 години

номера с възрастта просто няма да мине и КНСБ го знаят защото България има твърде много раннопенсиониращи се хора затова например при еднакво население броя на пенсионерите в Сърбия е с 80% по-малък от броя на пенсионерите у нас,страшно много категории се пенсионират межди 45-50 години да не говорим за практиката до 1989г.когато са се пенсинирали най-късно на 55години,безумие а всички пенсионери почти до 65-70г.работят,масовото ранно пенсиониране е една от причините за ниските пенсии

5

Милена

преди 9 години

Те може и да са ЗА, но народа е твърдо против. Защо не попитат него?