Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че стои зад зачестилите атаки срещу Реформаторите в последните дни. „Видяха, че сме опасни и че не сме интелектуалци, които случайно са объркали пътя към парламента“, обясни нападките Кънев пред „Нова телевизия“.

Още по темата
В последните дни излязоха компроментиращи информации за някои от фигурите в листите на Реформаторите за парламентарните избори.

Водачът в Хасково – кметът на Свищов Станислав Благоев, беше обявен за приятел на скандално известния Красьо Черния. Вторият в листата - Стефан Димитров, пък според информациите бил приближен на АБВ и Георги Първанов.

Във Велико Търново местната структура се обяви против водача Иван Иванов, защото не бил познат в района.

Кънев отрече всички обвинения за кандидатите на Реформаторите и ги нарече клюки. Той обясни атаките с факта, че Блокът ще вземе мандати от ДПС в Хасково и Смолян.

„Те не са свикнали, те са свикнали ние извън София да сме безобидни и да сме им играчка“, каза още лидерът на ДСБ. Според него опитите за очерняне на десния съюз се дължал и на факта, че Блокът е показал, че не е на жълтите павета и че е стъпил във всяка община.

„Видяха, че ние отиваме на битка, че отиваме на битка с ДПС. Тук е и отговорът кой е авторът на атаката. От ДПС идва цялата атака, от Ахмед Доган“, каза още Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и друг скандал около Реформаторите – че са искали сериозни суми от Зелените, за да сложат техни хора на челни места в листите. Той отрече обвиненията и обяви, че в Блокът се събират дарения, с които съюзът да се изправи в битка срещу "партиите милиардерки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase