Снимка: архив Булфото

Депутатката от БСП Корнелия Нинова поиска партията да се раздели със задкулисните влияния. Нинова, която беше кандидат за лидер на левицата, но изгуби битката, се обяви за промяна в партията.

Едно от принципните неща, които трябва да направим след конгреса, е да скъсаме със задкулисните влияния, каза тя пред bTV. Според нея новият лидер Михаил Миков имал силата да го направи, но успехът му зависел и от екипа, който ще избере.

Още по темата
Според Нинова в новото Изпълнително бюро на БСП не трябва да има депутати. „Народните представители трябва да са в парламента и да коват закони”, смята тя. Депутатката предложи в новото ръководство на партията да има повече партийни строители и кметове, за да се заздрави връзката с местните структури.

Зам.-шефката на групата на БСП в парламента смята, че новото Изпълнително бюро трябва да е „по-стегнато и по-ударно”, за да работи повече.

Нинова призна и че за първи път в партията ще има двувластие след решението на Сергей Станишев да остане начело на Коалиция за България. Тя обаче защити бившия лидер и обяви, че не само той е виновен за загубата на евроизборите. „Много кал се хвърли върху Сергей в тези последни месеци. Не мисля, че само той е виновен за резултата от изборите. Всеки си носи неговата отговорност”, каза тя и допълни, че отговорността на Станишев е най-голяма, защото е лидер.

Депутатката не скри и че отношенията с ДПС са се изострили в последно време. „Изненадана съм от позицията на колегите, с които заедно правихме бюджета”, каза тя по повод решението на ДПС  да подкрепи актуализацията на държавния бюджет. Нинова беше категорична, че кворум няма да се събере в рамките на това Народно събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase