Лидерът на ББЦ Николай Бареков. Снимка: Булфото, архив

„България без цензура“ ще участва на следващите избори като абсолютно самостоятелен политически субект. Оставаме отворени към преговори с всички партии, които не са участвали във властта и искат да бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС. Това пише в декларация на партията, след като всички местни структури на политическата сила заявиха, че не искат да остават в коалиция с ВМРО.

Още по темата
Според ББЦ целта на „коалицията на смъртта“ между ВМРО и НФСБ е да действа като патерица на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент.

"В същото време Борисов се е презастраховал, като ражда още един порочен съюз в лицето на Яне Янев и „Атака“. Ние няма да допуснем тази национална катастрофа, няма да излъжем стотиците хиляди българи, гласували за нас, и няма да злоупотребим с патриотичната кауза и идея заради собствените си интереси, както направиха ВМРО", пише още в декларацията.

Председателят на ББЦ Николай Бареков обяви, цитиран от пресцентъра на партията, че е поставен „на ръба на предела на изпитанието на човешката психическа и физическа издръжливост“ и срещу него се провеждала брутална атака.

Стана абсолютно видно за всички, че след влизането ми в политиката, заемането на високи постове в Европейския парламент и номинацията ми за министър-председател съм застрашил брутално политическата и икономическа олигархия в България, твърди той.

Бареков се заканва в началото на другата седмица да изнесе документи от архива на МВР „за престъпните връзки на Бойко Борисов с ключови дейци на прехода, Държавна сигурност и ДПС“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase