Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото, архив

На заседание утре Националният изпълнителен комитет на ВМРО ще реши дали да излезе от коалицията с "България без цензура".

Предложение за това ще направи лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Той ще настоява още ВМРО заедно с партията на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов НФСБ да се обединят в общ Патриотичен фронт.

Това е кауза, за която ВМРО се бори от години, припомнят от формацията.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси. Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО.

Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България, коментира лидерът на ВМРО, цитиран от пресцентъра на партията.

Преди дни заявка за прекратяване на отношенията си с ВМРО пък даде и ББЦ. Партията иска да се яви самостоятелно на парламентарните избори, стана ясно във вторник с решение на ръководството й.

ББЦ вече съобщават и за писма на местни структури, които "настояват" партията да се яви самостоятелно на вота заради "неефективно сътрудничество" с ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase