Красимир Янков. Снимка: БСП

Едва ли има някой, който да се съмнява чии са инициалите ББ и ЦЦ в тефтерчето на Филип Златанов. Това заяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков по пред Радио „Фокус” – Варна.

Той изрази надежда, че истината от това тефтерче ще излезе наяве, защото българските институции вече не работят под страх и натиск.

Още по темата

Депутатът от левицата определи  поведението на Борисов вчера в парламента като „меко казано смешно“.
Красимир Янков подчерта, че пред очите на цяла България Бойко Борисов, вместо да отговори на конкретно зададения от него въпрос - кой стои зад инициалите ББ и ЦЦ, е изпаднал в истерия и е започнал  „да скача от тема в тема“.

„След като наблюдавах действията му в парламента  вчера, все повече изпадам в недоумение как е възможно този човек да е бил премиер на България близо четири години. От описаното в тефтерчето на Филип Златанов е видно, че лицата зад инициалите ББ и ЦЦ стоят йерархично над лицето с инициали ИФ. След като тефтерчето доби публичност, лидерът на ГЕРБ, разпознавайки зад инициалите ИФ г-жа Искра Фидосова, я отстрани светкавично от всички позиции, които тя заемаше. Моят въпрос към Борисов беше дали вече е разпознал кои са лицата зад инициалите ББ и ЦЦ и не е ли време и те да бъдат отстранени от всички позиции, по подобие на Искра Фидосова. Естествено – отговор не последва, но и не е необходим. Едва ли има някой, който да се съмнява чии са инициалите ББ и ЦЦ”, каза още Красимир Янков. В заключение той посочи, че с това тефтерче е лъснала цялата истина за порочното управление на ГЕРБ – за това как държавни институции, призвани да пазят законността, се превръщат в партиен инструмент за саморазправа със свои и чужди врагове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase