Снимка: архив, Булфото

Парламентът освободи Филип Златанов като председател и член на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.

171 народни представители гласуваха, само един гласува против, въздържали се нямаше. Оказа се, че против е гласувал Антон Кутев от левицата.

Още по темата
"Аз гласувах отрицателно, не защото съм против освобождаването на Златанов. Това освобождаване и сегашният дебат имаше друга цел", заяви той. Трябваше да стане ясно дали има неправомерно въздействие върху политици през държавните агенции, каза още депутатът.

Той категорично отхвърли твърдението на ГЕРБ, че трябва да се изчака разследването на прокуратурата. Според него председателят и зам.-председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов са направили няколко изказвания.

"За мен те можеха да кажат само две неща: Аз не съм упражнявал въздействие, аз не знам за такова въздействие – това е първата възможност. Другото нещо, което можеха да кажат, е: Аз си подавам оставката като народен представител", коментира Кутев.

Тези двама души тук няколко пъти се изказаха и нито веднъж не казаха, че не са въздействали, после излязоха от залата и не гласуваха оставката на господин Златанов, каза депутатът.  Ние не изпълнихме нашата роля. Не показахме с пръст кои са виновните за сегашната ситуация – Цветанов и Борисов, заяви Антон Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase