Снимка: Булфото

Парламентът няма да избере председател на ДАНС днес. В деловодството няма постъпило предложение от министър-председателя Пламен Орешарски.

Изборът на нов шеф на ДАНС беше първа точка за днешното пленарно заседание. В крайна сметка тя ще остане в седмичната програма в случай, че премиерът внесе кандидатурата.

Още по темата

Очаква се Пламен Орешарски да избере своя фаворит между временно изпълняващия длъжността шеф на родното ФБР Владимир Писанчев и колегата му от агенцията Недялко Недялков, които преди два дни представиха програмите си за управление пред депутатите.

Не е ясно защо се бави внасянето на кандидатурата в деловодството на НС. Иначе днешното заседание започна с над 10-минутно закъснение. Председателят на парламента Михаил Миков започна с думи за 176-ата годишнина от рождението на апостола Васил Левски и първата годишнина от атентата в Бургас.

"Днес се навършват 176 години от рождението на Васил Левски. Едно име, един пример, който за всеки българин днес и за в бъдеще ще остане нетленен", заяви Миков от парламентарната трибуна.

"Навършва се и една година от атентата в Бургас", припомни председателят на НС.

"Нека всеки един от нас да се замисли за всичко онова, което връща човечеството назад. Всичко онова, което затваря възможностите за развитие", завърши Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase