Мая Манолова. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев свика Консултативния съвет по национална сигурност,  без да е подготвен, без предварителни разговори и без да уважи факта, че няма единно мнение за политическата ситуация в страната.

Това коментира пред bTV Мая Манолова, зам-председател на Народното събрание, по повод липсата на решения и конструктивен диалог по време на КСНС в четвъртък. По думите й поведението на Волен Сидеров по време на заседанието е било безобразно.

Манолова добави, че социалните мерки, които правителството одобри, са животоспасяващи в момента. По думите й тя уважава мнението на протестиращите, но има хора на ръба на оцеляването и затова е било важно „планът Орешарски” да бъде гласуван бързо.

От друга страна социалистката коментира, че и призивите на шествието „не са нормални”. „Протестиращите дават ултиматум за оставка на Орешарски до 22 ч., а Facebook групата гласи „Унищожи БСП", мислите ли че това е нормално”, попита риторично Манолова.

Още по темата
 Според нея БСП се е изложила не само с решението за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, но и с начина, по който то е взето.

Тя обаче оправда редицата "спорни" кадрови решения с политическата обстановка. „Не мога да се съглася, че има огромна поредица от грешки. Това правителство започнаха да го притискат от първия ден на неговото създаване. Не може да се съди едно правителство, което беше на 3 дни и не беше предприело никакви стъпки“, заяви Манолова.

Назначаването на Иван Иванов за заместник-министър на вътрешните работи, който беше уволнен за два часа, Манолова коментира с препратка към бившия премиер Бойко Борисов.

„Когато е бил на 20 години Иванов е бил служител на застрахователна компания, свързана със СИК. Бивш главен секретар и бивш премиер също идва от СИК.

„Човек, който беше начело на СИК, който има връзки с хора като Пашата, това вас не ви ли притесняваше 10 години“, възмути се Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase