Снимка: БГНЕС

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от ДНК анализ, съобщи Минков за БНТ.

Минков заяви, че се притеснява от решението на съда да освободи Габриела Славова под домашен арест и хипотезата тя да гледа двете деца. Според него Славова не е психически стабилна и би могла да навреди на децата.

На 30 април съдът пусна от ареста Габриела Славова, тя твърди, че е невинна. Въпреки че има данни за нейната съпричастност към престъплението, липсва опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление, посочи в мотивите си съдът.

Вечерта на 21 януари Пейо Пеев е бил удушен в автомобила си. След това е бил преместен и запален в района на Витоша. Според близки на убития двамата са имали проблеми, а Славова дори не му е давала да вижда двете деца. В същото време за бащинството на второто дете претендира бившият депутат Велико Минков.

След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна под Славова домашен арест. Заедно с майка ѝ Красимира Трифонова бяха задържани през януари, след като тялото на Пеев беше открито на Витоша.

"Габриела е абсолютно вменяема. Според мен има нарцистично личностно разстройство. С каква увереност казват съдиите, че няма да извърши друго престъпление. Особено, както намекват, че трябва уж децата да са при нея. Притеснявам се, защото Габриела не е в добро психично състояние. Как така тя прекарала инсулт и в лошо психично състояние ще гледа тези две деца под домашен арест?", пита се бившият депутат от "Продължаваме промяната".

В двата дни, откакто е пусната под домашен арест контакт с нея не съм търсил, обясни Минков.

"Децата са категорично в прекрасно състояние при родителите на Пейо. Хората си ги гледат абсолютно отговорно. Малкото дете, моя син, си вика пее прекрасно, няма проблеми с ларинкса. С радост мога да кажа, че децата са в сигурна среда, абсолютно добре отглеждани. Определено е заменима тази майчина грижа", категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase