Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Много близки, приятели и колеги на убития край границата младши инспектор Петър Бъчваров дойдоха в Елхово, за да си вземат последно сбогом с него.

В момента се провежда поклонението пред тленните оставки на граничния полицай. Посмъртно му се присъжда и Почетния знак на МВР.

По желание на родителите му младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде погребан в униформа на "Гранична полиция", съобщават от БНТ.

Днес в Елхово е ден на траур в памет на загиналия граничар.

За да се поклонят пред памета му, в Елхово дойдоха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, главният секретар на МВР Петър Тодоров и директорът на ГД "Гранична полиция" гл. комисар Росица Димитрова.

В цялата страна колегите на младши инспектор Петър Бъчваров почетоха паметта му с вой на сирени и едноминутно мълчание.

Точно в 12 часа днес с включени сирени и светлини на патрулните автомобили бургаски полицаи от всички звена на ОДМВР Бургас отдадоха почит към убития край Елхово граничен полицай.

Сирени бяха пуснати и пред останалите РПУ-та в областта.

Служителите на реда запазиха мълчание и не пожелаха да коментират последния трагичен инцидент с техен колега. В края на август, при опит да спрат автобус, пълен с мигранти, животът си загубиха техните колеги Йордан Илиев и Атанас Градев.

В София полицаите излязоха пред СДВР, както и пред всички районни управления.

Служители на варненската полиция също почетоха паметта на своя колега.

Служители на Областната дирекция на МВР в Благоевград сведоха глава пред паметта на своя колега Петър Бъчваров.

Колегите на застреляния на българо-турската граница полицай останаха безмълвни, но в погледите им се четяха мъка и гняв.

Хората, които живеят близо до браздата в Елхово, признават, че живеят в страх за близките си.

"Ние, майките на граничарите, с тръпка изпращаме синовете си. Не са защитени, нямат големи правомощия и сутрин ги изпращаме и с тръпка ги чакаме вечерта да се приберат живи и здрави. Страхът в момента се засилва все повече, защото групите, минаващите мигранти стават все повече и повече", признава Величка Кръстева.

Междувременно разследването на убийството продължава. Очакват се резултатите от съдебно-медицинската и балистичната експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар