Снимка: БТА

През последните седмици МВР отчете повече инциденти на пътя. Според Младен Маринов, за решаване на проблема ще доприсене Национален координационен център за безопасно движение по пътищата, чието създаване ще бъде обсъдено на Министерски съвет утре и който се очаква да заработи до половин година.

"До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти и нередности на пътя", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след изнесено заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в ГД "Национална полиция", съобщават от БТА.

Младенов обясни, че именно чрез центъра ще се сведе до минимум времето за реакции при инциденти и нередности. За центъра няма да има нужда от средства или още служители.

Според него причината за увеличения брой катастрофи на пътя през последните седмици е започването на активния летен сезон. По думите му проблемът е комплексен и касае инфраструктурата, водачите и превозните средства.

"Целият личен състав е на пътя", каза Маринов.
Преседателят на вътрешната комисия Пламен Нунев отбеляза, че на заседанието днес са били обсъдени основните приоритети на ГДНП. Той допълни, че практиката с изнесени заседания ще продължи като такива може да се организират и в Главна дирекция "Гранична полиция" и в ОДМВР, при които оперативната обстановка е усложнена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase