Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Пациентка и медицинска сестра си отправят взаимни обвинения за побой в "Пирогов".

Според медицинската работничка пациентката е проявила агресия след операция, а според жената сестрата е направила опит да я удари.

Лилия Андонова работи в спешната хирургия на "Пирогов" като анестезиологична сестра почти 30 години. Едно на пръв поглед обикновено дежурство на 16 януари тази година се превръща в кошмар за нея, разказва историята Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В спешната болница постъпва Вяра Димитрова - пациентка, на която трябва да бъде направена гинекологична операция. Хирургичната интервенцията преминава безпроблемно до момента, в който пациентката се разбужда и по думите на медицинската сестрата става агресивна и започва да крещи. Лилия се опитва да постави обезболяващо на жената, но тогава вербалната агресия става физическа.

Гледната точка на пациентката Вяра Димитрова е напълно противоположна. Тя определи обвиненията срещу себе си като безсрамни и заяви, че когато се е разигравала случката дори не е можела да се помръдне, защото е била привързана към операционната маса.

През сълзи младата дама заяви, че ще потърси правата си и че всъщност тя е жертвата в цялата ситуация.

Въпросната сестра била учтиво помолена от самия директор на "Пирогов" професор Асен Балтов да напусне с мотивите, че ще последват дисциплинарни наказания за нея.

Кой лъже и кой казва истината? Предстои да разберем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase