Снимка: bgonair.bg

Мариянна Цакова е на 39 години и е майка на три малки деца. Преди няколко месеца чува диагнозата рак на шийката на матката и оттогава досега е претърпяла няколко операции. В момента жената се нуждае от спешно лечение в клиника в Турция, средствата за което обаче са непосилни за семейството й.

"Реших в Плевен да замина. Там ми направиха една доста голяма операция и се започна след това лъчетарапия с химиотерапия. Направиха ми скенер и се оказа, че имам разсейки в черния дроб. Тогава заминах за София, но оттам ми отказаха химиотерапия, защото имам неустановена температура, която пречи на химиотерапията", разказа Мариянна пред Bulgaria ON AIR.

Засега никой лекар у нас не установява категорично каква е причината за високата температура на жената и лечението с химиотерапия не може да се проведе. Единствено от клиника в Турция предлагат лечение, което обаче трябва да започне веднага.

"Нямаме просто възможност откъде повече да търсим средства, за да продължим лечението, затова се обръщаме към хората да съдействат. Три деца имат нужда от майка си, а тази майка трябва да живее", каза и съпругът на Мариянна Андриан.

Тя трябва да замине за Турция в края на идната седмица, а първоначалната сума от 30 000 евро трябва да бъде събрана във възможно най-кратък срок. Затова стотици габровски майки се обединиха в благотворителна кампания и направиха Facebook страница "Да помогнем на Мариянна".

Всеки, който има желание да помогне, може да открие повече информация тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase