Ахмед Муса, снимка: Dnes.bg

Ахмед Муса е многопластов, не е елементарен и има известна култура. Така заловеният преди дни при акция на ДАНС мюсюлманин бе описан от адвоката му Хари Харалампиев. Муса е обвинен, че е организатор на група за проповядване на радикален ислям и е последовател на „Ислямска държава”.

Пред bTV защитникът му обясни, че всички имами странят от клиента му, а той самият страда от липса на достатъчно разсъдливост. Характерен е и с фаталната си устременост към Аллах.

Още по темата
Снощи съдът в Пазаржик остави в ареста всички задържани при акцията на ДАНС мюсюлмани. Според магистратите за шестимата мъже и една жена има достатъчно улики, че са участвали в група за проповядване на антидемократична идеология и принципите на „Ислямска държава”.

„Хората казват, че ги учи към човеколюбие. В циганската махала не се продава дрога и не се краде. Много е сложна линията между ангела и дявола”, коментира Харалампиев.

Адвокатът припомни част от историята на Муса, според която като малък той се разболял от шизофрения, но по думите му Аллах го излекувал. В съда казал, че страда от тежко заболяване, но благодарение на изключителната си вяра го преборил. Той никога не се е лекувал по общоприетия начин.

Въпреки това според адвокат Харалампиев Ахмед Муса не е опасен, тъй като е праволинеен в своите действия. „Никога не е говорил за радикален ислям, не води разточителен живот. Убедеността ми, че не е опасен идва от неговата смиреност, поне когато е при мен”, каза още юристът.

Съпругата на Ахмед Муса пък обяви пред Нова телевизия, че прокурорите нямат никакви доказателства срещу мъжа й. „От моята къща нищо не са взели освен 2-3 книги и един компютър, на който играят децата. Те така си вдигат постовете”, смята жената. Тя отрича да е взимала пари да носи бурка.

„Искам мъжът ми да бъде на свобода, 4-годишното ми дете ме пита защо той не се прибира у дома”,  каза още съпругата на Ахмед Муса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase