Снимка: Булфото

Хиляди хора за поредна вечер блокираха кръстовището пред Ректората.

Сред протестиращите се забелязва и група студенти, които са на стълбите на СУ и са от Медицинския университет. Издигнали са надпис: "Медицински университет – София".

Младежите за кратко се обърнаха с лице към Ректората и скандираха, ръкопляскайки: "Ние сме с вас!" в знак на подкрепа към колегите си от Софийския университет "в. Климент Охридски".

По време на протеста студентите от Алма Матер обявиха, че се подготвя общо шествие на всички студенти от СУ и другите, които ги подкрепят на 1 ноември.

По-късно протестиращите студенти обиколиха сградата на Ректората, като пред шествието се движеха няколко души с разпънат лозунг: "Липса на морал, общество пред провал".

По време на обиколката си те скандираха: "Оставка, веднага" и "Окупация".

По-късно протестиращите се преместиха пред парламента, като преходът им до там бе със зъс запушени уши.

Пред Народното събрание протестиращите седнаха и обърнаха гръб на народните избраници.

Те направиха това в знак на недоволство към правителството и заявиха, че си запушват ушите така, както управляващите са си запушили ушите за тях.

Протестиращите заявиха, че протестират срещу правителството и казаха, че искат да останат в България, а не да имигрират, като по-голямата част от колегите си.

Стотиците скандиращи са разпръснати между университета и парламента като това блокира изцяло движението между Военния клуб и Орлов мост.

Малко след 19 и 30 часа шествието се отправи към НАТФИЗ и блокира движението по ул."Г. С. Раковски", пеейки националния химн.

Множеството обаче не скандираше нищо, а бяха тихи по молба на колегите си от театралната кадемия, които репетират за постановка.

Протестиращите бяха посрещнати пред НАТФИЗ от студенти от Академията, които символично показваха знаци за тишина, като продължиха да се движат с останалите протестиращи, марширувайки.

След 20 часа протестиращите се върнаха пред сградата на Ректората. Движението на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски" продължава да е блокирано.

Към 20 и 45 една част от протестиращите отиват към УНСС, а друга част се разотиват.

Към 21 часа около 200 протестиращи са блокирали кръстовището на Орлов мост.

Движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК е спряно, а в обратната посока няколко автомобила са блокирани от протестиращите.

Между шофьор на автобус и протестиращи са прехвърчали искри, затова, че се е опитал да премине през тях. В спора са се намесили органите на реда и автобусът е успял да премине.

Към 20 и 30 часа движението на Орлов мост е отпушено. Полицията е заловила един от протестиращите, като мотивите за това са, че трета подред вечер им създава проблеми.

Малко след 22 часа една част от протестиращите пристигнаха с автобус до сградата на УНСС. Автобусът им бе осигурен от полицията, за да се придвижат по-бързо до Студентски град. Пред сградата на ВУЗ-а протестиращите бяха посрещнати с овации от студентите, които за поредна вечер ще спят в УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase