Снимка БГНЕС

Районната прокуратура - Пловдив, повдигна четири обвинения към С.Х., на 32 години, който е вилнял вчера в храма "Св. Пророк Илия“ в града.

Той е обвинен, че е повредил църквата и със сила и заплашване е попречил на граждани свободно да извършват религиозните си обреди. Освен това е причинил лека телесна повреда на полицейски служител, като проявил и съпротива.

Богохулникът бил обладан от бесове по време на сутрешната литургия, на която присъствали  и миряни.  Към 8,30 часа той влязъл в църквата и започнал да се държи агресивно, като прекъснал службата.

Свещеникът успял да го изведе навън и да заключи вратите на храма, за да предпази гражданите. В това време обаче С.Х. се придвижил към задната външна част на църквата, счупил стъклото на един от прозорците и през него хвърлил тухла към свещеника, но не го улучил.

Бил задействан паник бутон и подаден сигнал в полицията. Когато служителите на МВР пристигнали на място, С.Х. не изпълнил техните разпореждания. Започнал да се държи още по-агресивно, отправял обиди и закани, като едновременно с това хвърлял части от строителни материали и тухли по тях.

Оказал съпротива при задържането и ранил един от полицаите. Пристигнал втори екип от служители на МВР. Със съвместни усилия и поставени защитни средства полицаите успели да задържат С.Х. Установено било, че той имал здравословен проблем, свързан с предишно оперативно лечение.

Поради тази причина е бил извикан медицински екип, който отвел извършителя в болнично заведение. Там му е била оказана лекарска помощ и е бил настанен за лечение. С.Х. е привлечен в качеството на обвиняемо лице, като е осигурена постоянна охрана във връзка със задържането му за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase