Вероятно сред тези привърженици на "Атака" също има платени клакьори. Снимка: Булфото

Платени агитки гастролират по партийните протести. На демонстрантите се дават пари, за да подкрепят определена политическа сила, разказва пред bTV 18-годишен младеж, който е категоричен, че не става дума за мирните протести от последната седмица, а за организираните партийни мероприятия.

За Георги Флоров протестите са начин да припечели пари. Казва, че хората като него са много и се познават.

Последната му оферта е дошла във вторник от партията на Волен Сидеров. От "Атака" ги ангажират само за по два-три часа на ден, а парите се дават на ръка.

"Една приятелка ме попита във Facebook дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори - за "Атака", 15 лева плюс ядене – парче пица или сандвич. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта", разказа още Георги.

Още по темата
По думите му организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя.

"За свалянето на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов пак имаше платени протести. От "Атака" тогава раздаваха по 5 лева на младежи, на възрастни жени – всичко, което може да ходи и е на крака. Всичко им е платено, това трябва да се знае", подчерта Георги Флоров.

От формацията на Сидеров категорично отричат, че плащат на хората, за да протестират пред централата им на "Врабча".

БНТ обаче също влезе в дирите на платени от националистите протестиращи.

Скритата камера на телевизията е посетила във вторник столичния квартал "Овча купел", където във фитнес клуб охранител на име Дани предлага на посетителите по 30 лв., за да участват в протеста.

Журналистът Росен Цветков е отведен от въпросния  Дани малко преди 18 ч. в пространството между парламента и храм-паметника "Александър Невски", където вече са се събрали стотици мускулести младежи, някои от тях - охранители.

После по странични улички групата стига до централата на "Атака".

По пътя получава интрукции да не приближава други агитки, който иска - да играе карти с "колегите" си и в никакъв случай да не признава пред журналисти, че му се плаща.

Мъжът, който ги наема, не коментира никакви детайли в подкрепа на кого или защо ще протестират.

Момчетата обаче стоят в зоната пред централата на "Атака", където лидерът на партията Волен Сидеров държи речите си по мегафон, обграден от охраната му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase