Цветанов прие близките на Ивелина в кабинета си. Снимка: МВР

Близките на убитата от полицай Ивелина от Ловеч ще настояват за доживотна присъда без право на замяна и ще търсят съдействие за това. Това стана ясно, след като роднините на 25-годишната жена се срещнаха с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в кабинета му.

Ивелина беше застреляна пред дискотека на 15 септември от полицай Иво Маринов със служебното му оръжие. От известно време той тормозел Ивелина, като тя на няколко пъти се оплаквала от него в полицията.

Полицаят проявявал интерес към момичето, но тя не искала отношения с него.  Покрай трагедията стана ясно, че през 2009 г. Иво Маринов е имал отношения с друго момиче от Плевен, което пък подало жалба срещу него, защото е получило заплахи за убийство и заливане с киселина. 

Още по темата
Цветанов е запознал родителите на Ивелина с извършената от дирекция „Инспекторат“ проверка в ОДМВР-Ловеч. По време на срещата стана ясно, че близките не обвиняват за случилото се ръководството на областната дирекция, посочват от пресцентъра на МВР.

Според близките полицаите трябва да имат повече правомощия при получаването на жалби от гражданите, а ръководителите им - повече власт при упражняване на контрол върху подчинените си.

Родителите настояха и за въвеждане на допълнителни психологически тестове за полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase