Иво Маринов. Снимка: Булфото

Във фаталната вечер, когато полицаят Иво Маринов застреля 25-годишната Ивелина в Ловеч, е имало подаден сигнал срещу служителя на реда, обясни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

По думите му на всеки сигнал срещу Маринов е била обръщано нужното внимание, но “един сигнал не е основание за уволнение или за задържане на даден човек“.

Според Цветанов Иво Маринов на няколко пъти е бил предупреждаван, дори и в нощта на 15 септември, когато униформеният застреля Ивелина пред дискотека в Ловеч. Причината за кървавата драма е любовна история.

Още по темата

Вътрешният министър обясни още, че сигналите, които е подавала жертвата, са били неясни. Като пример той даде обаждане на телефон 112 за автомобил, който обикаля край блока й 6 месеца преди инцидента. Според шефа на МВР органите на реда са отишли на мястото, но такъв автомобил не е открит.

“Това, което се разигра, това е една изключително неприятна драма“, обясни още Цветанов.

По думите му проверката на полицая е завършила и днес той ще се запознае с нея. След задържането на Иво Маринов се появи информация, че униформеният е заплашвал и други момичета, а бащата на Ивелина обясни, че мъжът е бил известен на целия град като “лудия полицай“.

“Официално подобни сигнали не са постъпвали с такава острота, каквато да води до дисциплинарното уволнение на такъв служител“, заяви още вицепремиерът.

Цветанов заяви, че ще може да даде повече подробности около случая, след като се запознае подробно с проверката.

Вътрешният министър сподели още, че Иво Маринов е искал да израства в кариерата си и е преминал през необходимите процедури за това, но повишението му е било отказано точно заради сигналите срещу него.

Цветанов потвърди, че само месец преди фаталната вечер Маринов е преминал през психотест, но той е бил насочен към чисто професионалните му качества, а не към психичното му здраве и това, което би могъл да извърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase