Рано сутринта на 28.08. служители и доброволци в приюта за кучета в Богров намериха обезобразеното телце на 3-месечното кученце Джеси – брутално убита и одрана от неизвестно лице на територията на приюта.

Джеси трябваше да отпътува към новия си щастлив живот с мило холандско семейство същия ден.

От приюта вече са алармирали полицията.

Animal Rescue Sofia и фондация Четири лапи предлагат награда от 1000 лв. на всеки, който има информация за извършителя и е готов да свидетелства пред полицията и в съда.

"Това е още един чудовищен случай на насилие, който показва колко важна и неотложна е промяната, която искаме да бъде направена в Наказателния кодекс за инкриминация на особената жестокост над животни.

Особено тревожна в този случай е арогантността и демонстративността, с която са избрани мястото и начинът на извършване на престъплението.

При настоящата законова уредба, дори и да бъде разкрит, извършителят на това зверство може да бъде наказан с административна глоба в размер до 500 лв.", казаха от фондацията.

Доброволци и служители на Animal Rescue Sofia поеха нощни смени от вечерта на инцидента и ще продължат да остават нощем в приюта, докато там бъде назначена охрана.

Още по темата

Семейството, което трябваше да вземе Джеси в събота, беше потресено, но предложи дом на малката й сестричка. Тя вече пътува към новия си, безопасен и щастлив живот в Холандия.

Молим, подкрепете ни в усилията това чудовищно престъпление да не остане безнаказано! Наказателният кодекс трябва да бъде променен, за да стане особената жестокост към животни престъпление и в България – така както е в цяла Европа, призовават от Animal Rescue Sofia и "Четири лапи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase