Снимка БГНЕС, архив

4-годишно дете е било блъскано от учителката си в детската градина. В резултат на това момиченцето е било посинено, получило е психическа травма и не желае да ходи там. Това твърди бащата Медиан Мосадов пред БТВ.

Детето посещава 112-а градина „Детски мир“ в столичния район „Витоша“. На 19 октомври то не е искало да влезе в градината, но родителите му го изпратили вътре. По обяд дошли отново, за да видят как е и попитали дали могат да го приберат, а директорката разрешила.

„Когато преоблякохме детето вкъщи, видяхме, че има следи на гърба от насилие. Тогава не издържах и реших да направя разследване какво се случва. Детето каза: „учителката ме бутна на леглото и ме удари“, разказва бащата.

Родителите са завели детето на медицински преглед и той е показал, че има следи от удар с предмет. Затова Мосадов е подал жалба в 6-о РУ на полицията в София.

„Проблемът трябва да се реши заради всички деца, не само заради моето“, казва бащата.

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова показала, че насилие от учител върху детето няма.

"Искрено се надявам моите първоначални наблюдения да се окажат верни. В детската градина работи много добър и стойностен екип. Всички учители са добре подготвени и обичат децата", подчерта Петкова.

В деня, за който говори господина, ние с него имахме четири срещи и говорихме как по-лесно да стане адаптирането на детето, включително родителите да идват в групата и да остават, продължи директорката.

Тя е разбрала за нараняванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите в детското заведение. Петкова е поискала писмени сведения от всички служители, които са влизали в групата.

„Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е започнала да съблича детето, защото то е влязло вътре, плачейки, и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, помощник-възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е опитало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е искало да остане с якето. Учителката е била ударена, но най-вероятно и то се е ударило“. Това е научила Нели Петкова от персонала.

„Няма как толкова силно да се удари само. Детето потвърждава, че е ударено с ръка. Искам компетентните органи да разследват случая“, настоява бащата на 4-годишното момиченце.

Текат проверки от полицията и от Столичната община и се очакват резултатите от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase