61

Анонимен

преди 6 месеца

Само и само да не им го вземат социалните, използват горкото дете за лична изгода и на всичкото отгоре пострадалата учителка не само няма да вземе нищо, а и ще има травма за цял живот и провалена репутация! Жива да не бях!

60

Анонимен

преди 6 месеца

Вие изобщо изгледахте ли го това, че ми е интересно къде чухте думата шамар? Детето я е ударило в главата, в случая тя е потърпевша, кога ще започнат да защитават учителите, те са хора, не роботи! Не може да обвиняваш и да правиш репортажи, когато нищо не е доказано! Оронване на дългогодишна кариера, изградена с много труд и за какво? За белег, причинен или от детето, което е буйствало и е тормозено вкъщи от тези родители, които очевидно имат лична изгода и използват най-скъпото си! Потрес.

59

Анонимен

преди 6 месеца

Наредба 5 за броя на деца в група в ДГ- от 12/22деца- моля споделете спазват ли се защото в групата на дъщеря ми са 35 деца по списък- кой ще издържи на тоя напън.

58

Случка

преди 6 месеца

Синът ми като беше на 5 също каза, че учителката го ударила зад врата. И понеже в нашето семейство не се възпитаваме с шамари и насилие, а той беше много добро дете, беше потресен и не искаше да ходи на градина. Аз обаче го заведох и казах на учителката пред него:" Синът ми казва, че сте го ударили зад врата!" Тя се стъписа и се оправда нелепо, че те децата не слушали и той попаднал пред нея и тя шляпнала него, не че той не е слушал! Казах й, че ако се повтори аз ще взема мерки! И не се повтори.

57

Анонимен

преди 6 месеца

Всички тук се съгласяваме, че нещо не е наред и сега следва промяна в наредбите за ДГ- аз предлагам- всяка сутрин при прием и при предаване децата да се оглеждат задигайки блузките, каквито бяха приемите когато масово имаше шарка- нека персоналът да се убеди че приема дете без видими белези, и родителите също- за сега това го приемам като клевета- ами ако го е натресъл с вратата на колата, а с някоя врата у дома или на маса...за мен е клевета.

56

Истината

преди 6 месеца

Боя показва слабост, крясъците - също. Бият примитивните хора, които не са еволюироли.

55

Права и престъпления

преди 6 месеца

Не само,че нямате право да удряте шамар, а и нямате право да унижавате детето!

54

Закон и Ред

преди 6 месеца

От гледна точка на международните стандарти, насилие е "всички форми на физическо или умствено насилие, посегателство или злоупотреба, липса на грижи или небрежно отношение, малтретиране или експлоатация, включително сексуални престъпления съобразно изброяването в чл.19, 1 от Конвенцията на ООН за правата на детето, който изисква защитата на децата от всички форми на физическо или психическо на-силие, докато са под грижите на родителите или други.

53

Проблемът е ...

преди 6 месеца

Всички деца подлежат на възпитание, само че боят не е възпитателна мярка. Вероятно тази възпитателкя също е от групата на хората бити като малки, комплексирана и неграмотна и си изкарва злобата и нещастието си върху малките деца. Към едно дете винаги може да се намери подход и път. Към простите възрастни не може, те вече не подлежат на превъзпитание, с малки изключения.

52

П. Петров

преди 6 месеца

Боят нищо не оправя, само озлобява и произвежда насилници. Има много други начини за наказване и стимулиране, за да се възпита дисциплина, отговорност, социалност и трудолюбие. Въпреки това, някой хора се раждат социопати и психопати.

51

Хахаха

преди 6 месеца

До 47. Хванал ти бай *** възпитателя бухалка и се мисли за голям мъж. Че и ти така.

50

Анонимен

преди 6 месеца

Не сте запознати как се държат някои деца още в детската градина, от роднина директорка на такава цитат от дете - "***, знаеш ли кой е баща ми?" - ако съм аз не шамари ами шутове ще има.

49

Анонимен

преди 6 месеца

Сега се сещам за един комшия преди повече от 20 години имаше 5 деца наредил ги един ден и опънал майка им пред тях да видят как стават нещата. Хахах значи човека е бил 20 30 години напред с мисленето пред останалите . Сега му викат сексуално образование

48

Възпитател

преди 6 месеца

Шамарите НЕ са възпитателна мярка! Шамарената фабрика е закрита изцяло и завинаги! Колкото и да е изкушаващо "да се завърти един шамар" това НЕ трябва да се допуска. Има голямо разнообразие от полезни неагресивни възпитателни техники и информация дори в интернет, не само в книгите, които не включват крясъци и бой.

47

Анонимен

преди 6 месеца

Аз бях в детска градина началото на 90те имаше една другарка която пердашеше цялата група ама за щяло и нещяло дисциплината беше желязна . Не помня родител да се е оплакал нито някое от другарчетата да е станал психопат от това .

46

Анонимен

преди 6 месеца

До 45 "Аз шамара въобще не го смятам за бой ." Ми върви шибни един шамар на учителката, да видим дали няма да те осъди и да й платиш няколко хиляди обезщетение! И не забравяй да й кажеш, че не го смяташ за бой.

45

Анонимен

преди 6 месеца

Важното е че ги информират че могат да си сменят пола като пораснат... даже е желателно

44

Парадокс

преди 6 месеца

От едно бито дете израства или потенциален престъпник, или жертва със смачкано самочувствие с лабилна психика и склонност към самонараняване.

43

Анонимен

преди 6 месеца

Аз шамара въобще не го смятам за бой . Разбира се не трябва да се удря за щяло и нещяло

42

Анонимен

преди 6 месеца

Когато Детска градина или в частност детската учителка осъдят ето подобни родители за уронване на доброто име чрез изнасяне на неверни, недоказани, умишлено и тенденциозно манипулиране на факти- силно се съмнявам някой да се заеме да реве в Дирекции, Полиции...хора губите си времето- рядко има млади хора да работят в ДГ за сега са бабите, а после кой