Снимка: БТА

Очаквам близо 2000 училища в страната да кандидатстват, за да получат финансиране за електронни дневници от Министерството на образованието и науката по Националната програма за "Информационни и комуникационни технологии".

Още по темата

Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия /НПМГ/ "Акад.Любомир Чакалов" в София.

Той припомни, че в предишната учебна година в близо 1000 училища започна работата с електронни дневници, като в някои от тях работата с електронните дневници е била частична, предава БТА.

Занапред всички училища в страната ще преминат на електронни дневници, като това не е задължително, но до голяма степен електронизацията в образованието е неизбежна.

Тя ще се случи не само по отношение на електронните дневници, но и в методите на преподаване, а и цялостната административна дейност на училищата също постепенно ще се електронизира, обясни министър Вълчев.

МОН подпомага финансово всички училища в страната за електронните дневници, като някои училища сигурно ще изберат по-скъпи електронни дневници, но задължително искаме електронните дневници да имат модул за уведомяване на родителите и мобилно приложение, за да може това уведомяване да бъде безплатно - да не се плащат средства за СМС-и.

Въпрос на избор е в училищата, в които има електронни дневници, дали да има и ученически бележници, каза министър Вълчев. Той добави, че това е въпрос на избор на училищата, като училището може да избере в една преходна година - да има и електронен и книжен дневник, и ученически бележници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase