Захари Чернев, който блъсна и рани тежко полицай в събота вечерта, е криминално проявен и многократно задържан за разпространение на наркотици, съобщиха от МВР. 23-годишният мъж, който се укриваше повече от денонощие, бе арестуван снощи.

Дилърът има и регистрация в полицията.

Колата му била открита изоставена в Студентския град.

Още по темата

"В автомобила са намерени брадви, секири, мачете и други приспособления", съобщи шефът на "Криминална полиция" в СДВР Ангел Бадънков пред Нова тв.

Инцидентът стана в събота вечерта, когато автомобилът бил спрян за проверка от специализираните полицейски сили около 23:15 часа на столичния бул. "Александър Малинов". Преди това Чернев на няколко пъти не бил спрял на полицейски разпореждания. Първоначално Захари Чернев симулирал с маневра, че ще спре, но после рязко тръгнал, ударил паркиран автомобил, след което блъснал и един от полицаите.

Той е със счупен крак, таз, седем ребра и увреден бял дроб.

"В събота вечерта беше извършено прегазване на един от служителите на СДВР. Той в момента е в болница в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Предстоят му операции, създали сме акция за кръводаряване. Разговарях вчера с него, той се държи добре, мъжко момче е и всички се надяваме, че ще се оправи. Още през нощта беше установен извършителят на това деяние. Към момента той е задържан в село, близо до София", каза още ст. комисар Иванов и посочи, че е задържано и лицето, което му е помагало да се укрие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase