Месец остава до вота 2 в 1. Могат ли изборите да бъдат проведени по честен начин?

"В седма кампания участвам. В България никога не съм бил сигурен, че изборите са били на 100% честни. Тъй като сме гледали разследванията за купени вотове. Но след тези брутални организации на ПП-ДБ, се надявам тези, които предстоят, да са малко по-честни. Отговорността на служебния кабинет е да опита да се справи. Не можем предварително да даваме оценки, ще си покаже", заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него забавянето с резултатите от изборите идва от връщането на хартията и смесените избори.

"Ще закъснеем с резултатите, защото върнаха и хартията, изборите са 2 в 1, ще гледаме пак унизителните кадри от Арена "Армеец", в които разни хора вероятно отново ще припадат по нощите с чувалите и се връщаме в едно минало, от което се опитваме да излезем. Забавяне най-вероятно ще има", допълни Балабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Тези, които лъгаха хората по площадите, че ще им променят живота и ще осъществят една промяна, се оказаха другата страна на една и съща монета. Това лошо управление, което трябваше да дестабилизират, всъщност управляваха с тях 9 месеца. Ако нормалните хора гледат телевизия и това, което се случва, логично е да ги накажат след един месец", коментира гостът.

Балабанов е на мнение, че срещите с контрабандисти на бившия министър на вътрешните работи са били многократни.

"Има прекалено достатъчно доказателства за контрабанда, като човек, който има морален компас. В съдебното дело пише, че бивш министър на вътрешните работи се е срещал многократно с контрабандисти. 10 пъти официално. Още поне толкова през задните входове. Видимо тази схема е разработвана с години", каза още депутатът.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase