Снимка: БГНЕС

На среща със симпатизанти в Кърджали, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че в смесените региони, какъвто е и Кърджали, трябва да се дава знак как се работи и като противоборство на партиите, и след това в името на хората.

"Това е най-важното за смесените региони", обобщи Борисов, като подчерта, че в кърджалийския регион етническата толерантност трябва да е въздигната в култ, припомняйки т.нар. Възродителен процес.

"Нищо по-страшно няма от разделението на религиите и последствие в партиите. Това, че три години нищо не се е случило, хората са го видели, за това и резултатите са такива. Аз съм сигурен, като видях и водача на ДПС, като гледам и нашия водач, спокойно мога да кажа, че Кърджали ще има околовръстно, ще има спортна зала и булевардът ще им бъде готов", коментира Борисов. Той обеща, че там, където са кметове на ГЕРБ, кметове на ДПС, ще направят всичко възможно хората да се чувстват добре.

Лидерът на ГЕРБ обеща освен инфраструктура„ още и образование, култура и нулева миграция.

Ще направим всичко възможно - където са кметове на ГЕРБ и на ДПС, хората да се чувстват по-добре, категоричен бе Бойко Борисов.

"Всеки един, дори с друга религия, разбира колко е важно да има храмове. Това на жълтите павета трудно се разбира. Те затова не ходят в тези смесени региони. Те и жълтите павета ги потрошиха. Разбиха София", продължи лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и международните отношения.

"Най-добрите отношения с Турция сме ги имали ние. За първи път ЕК даде на България да е домакин на среща ЕС-Турция във Варна. Имам кадри, на които аз карам джипката, Ердоган стои като бодигард до мене. А отзад - тримата най-важни на ЕС."

"Когато има храмове, това значи духовност, и двете страни се уважават", завърши словото си Борисов.

Той бе в Кърджали заедно с кандидата за евродепутат Асим Адемов и с водача на евролистата на партията и водач в 1 МИР Благоевград Росен Желязков. Като основна задача след изборите, Желязков определи съставянето на стабилно правителство с пълноценен мандат, който да изпълни основното предназначение на управлението.

"Време е да натиснем паник-бутона и да спрем този вятър на промяната, който ще унищожи България", каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали Цвета Караянчева. Тя представи пред присъстващите и пред Борисов всеки един от кърджалийската листа.

"12 години аз съм депутат от този регион. Трябва да покажем, че нямаме време за губене, защото държавата стремглаво върви надолу. Време е да натиснем паник бутона и да сложим край на този вятър на промяната, който ще унищожи България", каза пред партийния актив Цвета Караянчева. В словото си тя направи анализ на сглобката и управлението досега, изреждайки числа, като за някои от тях Борисов й подсказваше.

"Когато се сблъскат митове, се ражда нова реалност. Сблъскаха се два мита - колко е лоша партия ГЕРБ и колко добри са тези, които идват. И така се роди новата реалност на тези 3 години, която обаче доведе до това хората да са разединени, да живеят неудовлетворени и най-вече с чувството за тревожност какво предстои и ни очаква", каза в словото си Желязков.

"Нашата задача след тези избори е да управляваме усърдно, за да не е разединено обществото. Затова и програмата ни цели да удовлетвори обществените очаквания", добави той.

Според него след изборите основната задача на ГЕРБ ще е да се състави редовно стабилно правителство с пълен мандат: "Затова ще направим всичко необходимо да съставим управление с когото трябва и с когото можем, водени от принципите си, без да казваме: с тези няма, с тези никога повече. Защото хората очакват обединение на разединението си!"

"Този, който знае какво трябва, е лидерът ни Борисов. Той 3 пъти е бил премиер, страната е преминавала през кризи. И доверието, което той има, е отражение на отговорността, която той има", завърши Желязков.

На събитието е и кандидатът за евродепутат Асим Адемов.

Нека обединим сили и издигнем глас за стабилна България в сигурна Европа, призовават кандидатите на ГЕРБ. Според социолозите, партията ще спечели категорично предстоящите предсрочни парламентарни избори, а преднината й за евровота е 15 процента.

Борисов посети църквата на средновековен манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча" и разговаря с отец Николай Величков. Към манастира има параклис, изграден с дарения, основно от ГЕРБ.

"Без вас нямаше да се случи този духовен оазис", поздрави Борисов отец Николай Величков на влизане в черквата. Членове и симпатизанти на ГЕРБ го посрещнаха с аплодисменти и скандирания "Бойко, Бойко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase