Снимка: Булфото, архив

Истинската политика се води от сериозни и национално отговорни политически формации. Tова заяви в Панагюрище заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Той бе придружен от водача на листата за депутати в 13 МИР Пазарджик, генерал Стоян Тонев и кандидатите за народни представители от Панагюрище Христо Калоянов и Стефан Мирев.
 
Цветанов призова хората да направят разумен избор и да подкрепят този, който наистина би могъл да управлява и да изведе страната от кризата.

"Разумният вот за стабилна България е изключително важен", подчерта Цветанов. Той призова хората да не забравят 11 май 2013 година и посочи, че една от целите на опонентите на ГЕРБ е да убеждават хората, че всички политици са маскари и да ги отблъснат от желанието да гласуват.

"ГЕРБ, като национално отговорна партия, вече осем избора печели безапелационно и аз вярвам, че предстои да реализираме девета победа. ГЕРБ иска да има мнозинство за да даде тази стабилност, която всички искаме. Ако избирателната активност надвиши 60 процента ГЕРБ ще има пълно мнозинство за да реализира приоритети и политики, и никой няма да е в състояние да ни постави условия. За нас управлението не е самоцел, а възможност да се реализират управленски идеи. Ние поемаме тази отговорност", подчерта Цветан Цветанов.

"Когато управлява БСП еврофондовете са спрени", припомни заместник-председателят на ГЕРБ и даде пример, че през 2009 усвояването е било едва 1 процент.

"Правителството на Орешарски трябва да носи отговорност затова, че през 2013 година не подписа споразумение с Европейската комисия и лиши България от средства по новия програмен период. Убеден съм, че за първи път в България ще има една партия която ще може да повтори мандат с един и същи министър-председател Бойко Борисов", заяви Цветанов.

Генерал Стоян Тонев посочи, че е необходима реформа в здравеопазването и България трябва да приеме така наречения скандинавски модел, който вече се е наложил успешно в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase