Снимка: istock

Продукти:

1 пакет кори за баница
1 кг и 200 г тиква, изчистена
2 ябълки
2 круши
1 супена лъжица канела
100 г масло
100 г орехи
50 г бадеми, обелени
1 и ½ чаши захар
Пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Обелете и настържете плодовете. Поръсете ги с канела и разбъркайте, така че да полепне добре. Разтопете маслото. Счукайте ядките. Бадемите може и да са филирани. Вземете две кори. Намажете ги с масло. Разпръснете малко от плънката с плодовете и ядките. Поръсете с малко захар. Завийте корите на руло и поставете в центъра на намазнена тава. Направете това с всички останали кори, докато свърши плънката. Намажете щрудела с масло и печете в загрята на 170-180 градуса фурна за около час. След като е готов поръсете с пудра захар.
 
Още празнични рецепти четете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase