Снимка: YouTube

Гей парадът мина и замина, но проблемите на хората с нетрадиционна сексуална ориентация остават. В YouTube се появи клипче на известни руски влогъри, който показва колко нетолерантна е Русия към различните.

Видеото е заснето подобно на вече показвани експерименти като това какво е да си евреин или пък красива жена в Ню Йорк. В руското видео участват млади мъже, които се разхождат хванати за ръце в Москва.

Нито един от двамата в клипа не е хомосексуалист, но очевидно московчани мислят, че са. "Двойката" е принудена да изтърпи множество обиди, псувни, а двама руснаци дори налитат на бой на момчетата.

Операторът на видеото дори прекратява снимките, когато вторият мъж тръгва да бие "двойката". Саморазправата спира, когато обясняват на агресивния мъж, че всъщност снимат социален експеримент.

"След като му обяснихме, че става въпрос за социален експеримент, той ни разпита какви са били другите реакции на хората. Показа удовлетворение, като му казахме, че повечето хора са били агресивни", разказва Никита, снимал филма.

Хомосексуалността не е незаконна в Русия, но ЛГТБ общностите твърдят, че насилието и агресията към тях нараства в последните години. Това става особено видимо след приемането на закон срещу "хомосексуалната пропаганда".

Вижте експеримента във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase