Анна Дурицкая. Снимка: БТА

В Украйна е образувано наказателно дело във връзка със заплахи срещу Анна Дурицкая – младата жена, която беше заедно с Борис Немцов в Москва в момента на убийството му късно вечерта на 27 февруари.

Според информацията от сайта на Генералната прокуратура на Украйна става дума за заплахи за живота на Дурицкая от страна на неизвестни лица, отправени, откакто тя се завърна в Украйна при родителите си. Това стана в понеделник късно вечерта, а дотогава Дурицкая даваше показания пред руските следователи. Имаше информации, че от руските правоохранителни органи не са й разрешавали да замине за страната си.

Още по темата

За заплахите Дурицкая е съобщила на 5 март. Украинският генерален прокурор Виктор Шокин е наредил да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на нейния живот и здравето й.

Украинските правоохранителни органи са образували наказателно дело за опит за убийство и предумишлено убийство, посочва NEWSru.com.

Борис Немцов беше застрелян късно вечерта на 27 февруари на Москворецкия мост – на метри от Кремъл, докато отивал към дома си заедно с 23-годишната Анна Дурицкая.

По данни на полицията убиецът е стрелял шест пъти в гърба на Немцов, като той е бил улучен четири пъти. В този момент автомобил на помощник на убиеца се изравнил с мястото на престъплението, килърът се качил в колата и двамата избягали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase