Анна Дурицкая. Снимка: БТА

Основната свидетелка по делото за убийството на руския политик Борис Немцов - Анна Дурицкая, е отлетяла за Киев тази нощ от Москва. Това съобщи говорителят на украинското външно министерство Евген Перебийнис, цитиран от ТАСС.

В съобщение в Туитър Перебийнис посочва също, че украинските дипломати в Москва са й предоставили цялото необходимо съдействие за нейното завръщането у дома.

Дурицкая, която е украинска гражданка, бе до Борис Немцов в момента на неговото убийство.

Съпредседателят на партия РПР-"Парнас" и депутат от Ярославската областна дума Борис Немцов бе убит в нощта на срещу събота на "Големия Москворецки мост" в центъра на Москва, допълва агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Дурицкая, която е украинска гражданка, няма да отиде на погребението на Немцов днес. "Много ми е тежко. Не мога никъде да излизам. Най-вероятно няма да отида на погребението", заяви тя. Дурицкая призна, че се намира в тежко психическо състояние и не иска нито да говори за убийството, нито да си го спомня.

Още по темата

Дурицкая, която беше с Немцов в момента на убийството му, не пострада при атаката. Тя се познава с политика от три години, но отхвърли версията за убийство от ревност. "Не са получавани никакви заплахи", подчерта тя, но призна, че няма версия за мотивите за убийството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase