Снимка: Istock

Депресията е коварно страдание, което често се бърка с временно лошо настроение. Хората погрешно казват „в депресия съм“, когато просто не се чувстват добре или нямат настроение.

Всъщност депресията е сериозно състояние, което може да прерасне в психо-емоционално заболяване. Ако не бъде овладяна, тя може да прерасне в тежка форма, която да доведе до трайни промени във физическото и емоционалното състояние на тялото.

Много хора не обръщат внимание на признаците, които издават, че страдат от депресия. Това е и една от причините да не се търси навременна помощ за овладяване на това коварно състояние. Колкото по-рано се потисне и овладее, толкова по-малко поражения би нанесла върху личността и нормалния начин на живот.

Кои са прикритите признаци на депресия?

Силна умора

Изтощението и липсата на каквито и да е енергия и желание са сред най-честите скрити признаци на депресия. Това страдание може да се прояви по много различни физически начини, един от които е умората.

Безсъние, трудности в заспиването, често будене

Проблемите със съня могат да са признак на депресия. Когато нервната система е потисната и не работи нормално, сънят страда. Възможно е да се появи безсъние или сънят да се промени. Ако доскоро е бил непробуден и дълготраен, при депресия често се появяват нощни събуждания, трудности в заспиването, лек и недълбок сън.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase