Снимка БГНЕС, архив

„Толкова бързо действаха в случая с убития Кирил Русев, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж", разказа за Нова тв главен комисар Любомир Николов, директорът на СДВР.

Като предполагаем физически извършител на убийството се разследва задържаният погребален агент, а срещу другия задържан - Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

Сигнал за изчезване на 5 януари е подала майката на убития мъж, самото убийство вероятно е станало ден преди това.

След анализ на движенията на изчезналото лице установихме негово странно преминаване през граница в Стрезимировци заедно с друго лице и малко по-късно връщане на придружителя с друг спътник, разказа  Николов. Всъщност за заблуда е използвана само личната карта на убития.

В деня на убийството служител на Икономическа полиция е говорил с Александров по сигнал от жена, че домът й може да бъде отнет, съобщи директорът.

Основният мотив за убийството е неуредени финансови отношения. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години, разказа главният комисар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase