Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започва акция за безопасността на движение по пътищата, засилва се полицейският контрол, съобщиха от МВР.

Операцията е разпоредена от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и е част от мерките за ограничаване на предпоставките за възникване на пътни произшествия. В контрола ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

Ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Служителите на МВР ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. По време на проверките ще се следи за използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и др.

Акцията е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност, отбелязват от вътрешното ведомство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase