Четиринайсетгодишен ученик в Разград е починал след сбиване в основното училище "Никола Икономов" в града. Това съобщи на пресконференция директорът на ОДП-Разград комисар Кръстю Сотиров.

Инцидентът станал през междучасие днес по обяд на спортната площадка в училището след скандал между двама ученици от 8-ми "б" клас. Присъствали и други ученици.

Сигналът за случилото се е подаден в полицията малко след 13.00 ч. от Спешния медицински център. При пристигането на автопатрула детето все още е било живо, уточни Сотиров.

Причината за настъпването на смъртта ще стане известна след аутопсията утре.  По първоначална и официално непотвърдена информация детето си е глътнало езика.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс. Предстои да бъдат разпитани над 20 деца, очевидци на инцидента, съобщи окръжният прокурор Огнян Дамянов.

В училището има охранител, но той не е бил свидетел на сбиването, уточни Тезджан Бошнакова, инспектор към Детската педагогическа стая.

Тя каза, че родителите на починалото дете все още не са уведомени, тъй като са в чужбина. Опитваме се да се свържем с бабата на детето, която му е настойник, добави Бошнакова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase