Снимка: БГНЕС

Мъж на 37 години е задържан за убийство и грабеж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

В неделя около 08:30 часа е получен сигнал за намерено тяло на 52-годишен мъж в близост до дома му в село Зафирово. Пристигналият незабавно полицейски екип установил, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от насилие.

Криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 37-годишен от същото село. Установено било, че по-рано през нощта жертвата и извършителят са били в обща компания заедно с други мъже от селото.

„Установи се, че мъжът е починал след нанесени удари с тъп предмет в областта на главата и тялото. Беше сформиран оперативен екип и буквално за часове се установи заподозреният в криминалното деяние. В дома на заподозрения бяха открити вещи на жертвата, което ни наведе на основната версия, към която работим и в момента - извършен грабеж с причинена смърт в резултат от насилствените действия“, каза за БТА Теодор Желев, заместник административен ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра.

По думите му заподозреният има криминални регистрации. Задържан е за срок до 24 часа. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен, който също е задържан.

Образувано е досъдебно производство за грабеж, придружен с убийство . Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase