Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция е проведена в София и Ихтиман за разкриване на длъжностно присвояване в големи размери. Тя е проведена от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) на 17 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията, реализирана съвместно със служители на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин. Установено е в хода на оперативно-издирвателната дейност и в процеса на разследването, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговското дружество и неговите клиенти. Това са договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложения към тях и други.

В продължение на две години те са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. Иззето е голямо количество различни видове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи, слушалки по време на претърсване в жилища, помещения и моторни превозни средства, използвани от тримата, както и при извършени лични обиски, добавиха от МВР.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase