98

ANONIMEN

преди 13 години

GLYPACI:VSEVI&NIQ E NAD VSI$KO

97

Ico

преди 13 години

Просто е и то доста това е едно бъдеще което е изпълнено с несигорност.А този напредък трябва да бъде развиван но не и на земята.Една грешка може да е фатална за Всичко и Всички !

96

doky

преди 13 години

Ако това е възможно,то дава обяснение за произхода на Бог,просто игра на маняци.

95

BLA BLA

преди 13 години

NE SI MISLI 4E SHTEE ZA NESHTO KOETO SHTEE HUBAVO ZA NARODA TOVA .SAMO TOVA SHTE TI KAJA-TOVA SHTE DVEEDE DO KATASTROFA NE NAPREDAK V EDI SI KVO SI

94

Спиридон

преди 13 години

Може и да ни затрият, а може и обратното - от нас зависи. Това му е интересното на бъдещето - не може да се предскаже. Определено няма нужда да ни тракат зъбите и треперят гащите в очакване на края ;)

93

Спиридон

преди 13 години

По-страшно нещо от човешката дивотия и простотия надали ще бъде създадено някога изобщо! В този контекст: в човешката история има страшно много факти за глупостта и липсвата на наука, и разум, унищожаващи полезни неща в името на ... нещо, плод на фантазията на някого. Без да отричаме божественото нека оставим науката да се развива и не правим оръжия с нея. Ако досега всички войнолюбци го бяха разбрали нямаше да сме по-зле от маймунско стадо, само палмите и бананите ни липсват (поне на някоѝ

92

ненормалния

преди 13 години

Нищо хубаво не ни чака за вбъдеще но това е неизбежно.Представете си щом могат да правят изкуствен живот какви експерименти ще си правят с хората, ще се появят и нови болести от типа за секунди ще се старее и куп други.Вижате какви експерименти си правят учените и лекарите ядрени кулайдери работи които не им са наясно напълно.Според мене в близко бъдеще с новите технологии най-много да ни затрият от космоса.

91

GodLike

преди 13 години

Преди около 2 месеца гледах по "National Geographic" в предаването "Чиста наука" точно това - синтеза на ДНК геном. Беше изумително интересно. Бяха събрали съставните вещества и елементи в нещо като панел, който поставиха за няколко дни, при температура 68-70 градуса по Целзий в основата на вулкан. Същевременно даваха как в лаборатория разработват процеса на изграждане на синтетична клетка в която да поставят синтезиралата се под въздействието на топлината, ДНК. :)

90

2535

преди 13 години

Да! В комента когато направим така, че да не се раждат примерно слепи деца ще съм спокоен, че най-после сме показали на ш...та природа, че наистина имаме място тук! За такива технологии следва да отделяме милиарди а не за глупости от които реално нужда нямаме!

89

Анонимен

преди 13 години

В по малки мащаби такива синтези се извършват от деситилетия. И техниката е вече рутинна, а не неочаквано откритие. Нека да "забъркат" цитоплазмата на клетката и тогава това би било постижение!

88

jorov

преди 13 години

Двама учени - две прашинки, стъпили върху земята, която е прашинка от галактика с милиарди звезди и планети, която е прашинка от нещо по-голямо, пълно с милиарди галактики ... и как точно се набъркаха в работите на ... "СЪЗДАТЕЛЯ" ? Ако има създател и ние сме негови деца (христ.) то и ние сме създатели! Няма нищо лошо в това да твориш, пък какво ще излезе - нека да видим :) И още нещо ... ако инсталирам Windows и му променя настройките, това не ме прави БАЩАТА на компютъра ...

87

САТУРН

преди 13 години

Винаги съм бил за науката ,прогреса на човек ..нещо неизбежно .И спрете с тези църковни пропаганди.Точно тук е замисъла ,може би ...човек да опознава ,да разбира ,да се развива.Но тук идва и проблема ...всичко разбрано от човек,открито и научено .....как ще го използва.Това се отнася до всичко което ни заобикаля и дори невидимото .Ако има замисъл то той е това, човек да учи ...и всичко зависи от него как ще го използва и докъде ще стигне .......

86

Анонимен

преди 13 години

Далече сме от създаването на изкуствен живот, все още нямаме дефиниция за него. Не се казва в статията и дали кода на генома е изцяло "авторски" или "преписан", като за първото силно се съмнявам.

85

да на разума!

преди 13 години

Стига църковна пропаганда! Бъдете разумни и състрадателни, без да има нужда от Страх, Наказания и Врящи казани. Бъдете добри хора, не разчитайте на изкопирани суеверия от по-стари религии. Вярвайте на точните науки, дори да не ги разбирате. Четете и учете.

84

nqma zna4enie

преди 14 години

браво на вас вярвайте на учените ......те ви тровят и те ще ви убият ......не вярвайте в БОГ яжте си ГМО и тва е да живеят масоните

83

хахаха

преди 14 години

Истината е, че рано или късно като фомра на живот ще изчезнем и друг вид разум ще продължи да същствува. Прекалено ограничени сме от човешките нужди и желания и от нефункционалните си тела. И това ще е скоро. И в това няма нищо лошо.

82

Анонимен

преди 14 години

Недей да преписваш грешки като мизерното си съществуване на несъществуващ бог. Ако има бог, щеше да се учи от грешките си и празнодумци нямаше да се раждат.Иначе по темата: това което са свършили господата учени е за адмирации. Проблема е, че обществото на мизерната ни планета е пълно с недорасли мозъци, готови на всичко за малко повече власт или контрол, или пари.. а това вече си е сериозна причина за презастраховане от *** като тези коментиращи в днес.бг

81

някой

преди 14 години

До: физика (номер 80)Църквата никога не е твърдяла, че Земята е плоска. Галилей е бил обвинен заради хелиоцентричния модел. А именно, че Земята се върти около Слънцето а не обратното - това е било твърдението на църквата. Затова на Галилей се приписва прочутата фраза "И все пак тя се върти". Дали е казал точно това вече е спорно и няма значение.

80

abe

преди 14 години

аз се чудя защо народа е толкова *** и *** а то защото бил синтетичен ...

79

физика

преди 14 години

65 много си ***.Ако слушахме църквата, още щяхме да вярваме че Земята е плоска!!!Единственият въпрос е научния прогрес да се използва за мирни цели!